Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/windrose.aero

Компанія «Роза вітрів» (Windrose) виграла тендер на здійснення авіаперевезень перших осіб держави з пропозицією понад 35 мільйонів гривень.

Компанія була єдиним учасником тендеру. Замовник – державне авіаційне підприємство «Україна» – провів конкурс за переговорною процедурою, пославшись на те, що тендер було двічі скасовано через відсутність достатньої кількості учасників.

Йдеться про так звані «літерні рейси», які виконуватимуться до кінця цього року.

За даними газети Дело, з 2010 року чатерна компанія «Роза вітрів» перебуває під контролем групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Видання припускало, що угоду не афішували через можливі звинувачення в монополії: на той час на пов’язані з бізнесменом авіакомпанії «МАУ», «АероСвіт» та «Дніпроавіа» припадало майже 50% ринку авіаперевезень України. Разом із «Розою вітрів» ця частка збільшувалася до 60%.

До 2010 року «Роза вітрів» співпрацювала з нині збанкрутілою авіакомпанією «АероСвіт», зокрема, перевізники користувалися спільним флотом. Пізніше до «Рози вітрів» перейшли літаки «Дніпроавіа».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button