Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23656 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Прес-служба президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що протягом найближчих п’яти років інвестиції в інфраструктуру складують щонайменше 20 мільярдів доларів. Такі плани він озвучив на бізнес-форумі у Туреччині, повідомляє прес-служба голови держави.

Ці кошти, за словами Зеленського, буде спрямовано на ремонт 24 тисяч кілометрів доріг, збільшення до 15 кількості аеропортів, «що реально працюють», та розвиток п’яти морських портів.

Зазначимо, що за даними Міністерства інфраструктури, наразі в Україні функціонують 20 аеропортів, хоча 98% пасажиропотоків сконцентровані в семи (Бориспіль, Жуляни, Львів, Одеса, Харків, Запоріжжя та Дніпропетровськ). Міністр Володимир Омелян раніше заявляв, що Україна має повернутися до цифри у 50 аеропортів, які працювали станом на 1991 рік.

Також президент прогнозує щорічний ріст економіки України на рівні 5-7%. Для порівняння, у 2018 році ріст ВВП склав 3,3%, згідно з офіційними даними.

За його словами, вже цьогоріч буде запроваджено земельну реформу, в результаті якої буде створено ринок на 40 мільйонів гектарів землі. Крім того, буде проведено велику приватизацію, у процесі якої на продаж виставлять «сотні цікавих об’єктів». Президент обіцяє прибрати обмеження у русі капіталу.

Нагадаємо, Україна піднялася на 21 позицію за показником «інфраструктура» в рейтингу конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button