Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23649 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: gadgets wizard

В Міжнародному аеропорту Абу-Дабі облаштували перехід Energy Steps, який перетворює кроки пішоходів в струм та живить освітлення вздовж проходу. Про це повідомляє EcoTown.

Розробка належить енергетичній компанії Masdar та технологічній Pavegen. Завдяки установці хочуть показати, як на розвиток сталого виробництва впливає кожна людина.

Технологічний портал Gadgets Wizard пояснює, що плитка проходу складається із взаємопов’язаних трикутників. Матеріал, з якого вона виготовлена – деревна целюлоза або гума з нановолокнами, що виробляють струм у стані неспокою. Кожен крок генерує сім Ватт струму. Так електричний заряд накопичується в акумуляторах та використовується для освітлення шляху.

Щодня переходом користуються близько восьми тисяч людей. Зазначають, що технологія дозволяє не просто накопичувати енергію, а й збирати дані про рух пішоходів чи добувати криптовалюту.

Міжнародний аеропорт Абу-Дабі став першим, який застовував технологію екологічного струмовиробництва.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button