У Києві провели перший чемпіонат України з приготування кави у Клевері
Чемпіонат пройшов 11 серпня на Арт-заводі «Платформа». Його переможцем став Владислав Дудар, співвласник кав’ярні Transit 33/34.
Чемпіонат пройшов 11 серпня на Арт-заводі «Платформа». Його переможцем став Владислав Дудар, співвласник кав’ярні Transit 33/34.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 26314 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Клевер – це один з варіантів воронки для приготування кави. Його особливість полягає у спеціальному клапані, що утримує воду всередині та дозволяє контролювати час заварювання кави. «Це поєднання пуроверу з імерсивним заварником», – пояснює Андрій Безкоровайний, організатор чемпіонату та засновник кав’ярні «Кавун» у Полтаві. Він також займається імпортом Клеверів в Україну. «Ми хотіли б популяризувати його як один з найпростіших способів приготування кави. Спешелті-кава має досить закриту аудиторію, де всі люблять ускладнювати. Але у цій воронці можна приготувати смачну каву просто, – розповідає він. На перший чемпіонат запрошували взяти участь не лише професійних барист, але й просто любителів кави.
З цим погоджується і Ліза Федоровська, бариста кав’ярні «Каштан». Вона перемогла на Ukrainian Brewers Cup 2019 з кавою, приготованою у Клевері, і на цьому чемпіонаті була у складі журі. «Для змагання я спершу обрала каву, намагалася відтворити бажаний смаковий профіль. Клевер не так часто використовують, але саме у ньому моя кава розкрилася найсмачніше, – розповідає вона. – Разом з тим, це дійсно дуже легка воронка для заварювання вдома: просто залив води, настояв, злив – і маєш хорошу каву».
Рецепт заварювання кави в Клевері від Лізи Федоровської: потрібно попередньо змочити фільтр, далі засипати каву в пропорції 6 грам на 100 мл води. Я зазвичай беру 15 грам кави на 250 мл та заливаю весь об’єм води за 20 секунд. Температура залежить від країни походження зерен: від 90 до 97 °C. Далі я даю каві настоятися 2 хвилини 20 секунд та ставлю зливанися, що займає ще близько хвилини.
Читайте також: Мені лише спитати: 14 запитань до баристи
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті