Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Клевер – це один з варіантів воронки для приготування кави. Його особливість полягає у спеціальному клапані, що утримує воду всередині та дозволяє контролювати час заварювання кави. «Це поєднання пуроверу з імерсивним заварником», – пояснює Андрій Безкоровайний, організатор чемпіонату та засновник кав’ярні «Кавун» у Полтаві. Він також займається імпортом Клеверів в Україну. «Ми хотіли б популяризувати його як один з найпростіших способів приготування кави. Спешелті-кава має досить закриту аудиторію, де всі люблять ускладнювати. Але у цій воронці можна приготувати смачну каву просто, – розповідає він. На перший чемпіонат запрошували взяти участь не лише професійних барист, але й просто любителів кави. 

З цим погоджується і Ліза Федоровська, бариста кав’ярні «Каштан». Вона перемогла на Ukrainian Brewers Cup 2019 з кавою, приготованою у Клевері, і на цьому чемпіонаті була у складі журі. «Для змагання я спершу обрала каву, намагалася відтворити бажаний смаковий профіль. Клевер не так часто використовують, але саме у ньому моя кава розкрилася найсмачніше, – розповідає вона. – Разом з тим, це дійсно дуже легка воронка для заварювання вдома: просто залив води, настояв, злив – і маєш хорошу каву». 

Рецепт заварювання кави в Клевері від Лізи Федоровської: потрібно попередньо змочити фільтр, далі засипати каву в пропорції 6 грам на 100 мл води. Я зазвичай беру 15 грам кави на 250 мл та заливаю весь об’єм води за 20 секунд. Температура залежить від країни походження зерен: від 90 до 97 °C. Далі я даю каві настоятися 2 хвилини 20 секунд та ставлю зливанися, що займає ще близько хвилини.

Читайте також: Мені лише спитати: 14 запитань до баристи

Цей матеріал не вийшов би без підтримки членів нашого Товариства.
Зараз для сталої роботи видання ми шукаємо 1000 нових учасників спільноти, а в обмін на вашу участь пропонуємо цікаві бонуси!
всього від 100 грн/місяць!

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button