Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: Google Street View

Днями комунальна ритуальна служба «Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування» оголосила тендер на капітальний ремонт і реставрацію огорожі Байкового кладовища.

Згідно з тендерною документацією, цегляні стіни необхідно розібрати, а замість них зробити облицювання клінкерною фасадною цеглою і керамічною плиткою Cerrad Burgund.

Плитка Cerrad Burgund. Фото з сайту keramarket.com.ua

Зазначимо, огорожа Байкового кладовища встановлена наприкінці ХІХ століття. У документації не вказано, що робитимуть із її цеглою, проти серед робіт передбачено вивезення 360 тонн сміття.

Громадськість розкритикувала тендер, через що Департамент житлово-комунальної інфраструктури попросив замовника робіт надати на перевірку тендерну документацію. Про це повідомляє киянин Роман Ратушний.

Всі фото далі: Роман Ратушний / facebook

Поки що вздовж цегляної стіни встигли встановити будівельні огорожі, а з її окремих секцій познімали металеві оградки.

Якщо департамент виявить порушення, замовник буде змушений відкликати тендер. Наразі він перебуває на етапі подання пропозицій.

Очікувана вартість капітального ремонту становить 22 мільйона гривень. Підрядник має провести його протягом 2020 року. Тендер має відбутися 23 серпня.

Читайте також: Проєкт «Мапа реновації»: як кияни зберігатимуть історичні будинки з допомогою бізнесу?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button