Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23492 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: segodnya.ua

У КМДА нині готують припис щодо заборони будь-яких робіт з огорожею Байкового цвинтаря, оскільки вона є щойновиявленою пам’яткою національного значення. Про це повідомили у Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

«Це щойновиявлений об‘єкт культурної сппдщини і ми можемо на це реагувати, не чекаючи Мінкульту. Тому зараз департамент готує припис про заборону робіт з огорожею до погодження проектної документації в установленому порядку. Будь-які роботи там можна проводити лише з погодження нашого Департаменту та Мінкульту», – розповіли у коментарі «Хмарочосу» в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА.

При цьому ритуальна служба СКП «Спецкомбінат ПКПО» не планує скасовувати тендер на заміну цегляної огорожі клінкерною плиткою. Про це повідомляє депутатка Київради Ольга Балицька. 

«Я отримала епічну хамську відповідь від Олександра Голуба, Директора ритуальної служби СКП «Спецкомбінат ПКПО», суть якої полягає у тому, что ніякої цінності огорожа не має, скасовувати аукціон ніхто не буде, а звернення депутата Київради – безпідставна нісенітниця. Маразматичний аукціон триватиме ще три дні і якщо ми не хочемо втратити одну з памяток міста, скасувати його необхідно», – написала Ольга Балицька. 

Депутатка також офіційно звернулася до голови Департамент охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка з проханням або знайти огорожу Байкового в реєстрі пам’яток, або негайно включити ії до реєстру, як щойно виявлену пам’ятку. З тим же проханням вона звернулися до Міністерства культури України, до міського голови Києва Віталія Кличка, а також Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Києва. 

Раніше «Хмарочос» повідомляв про те, що КМДА планує розібрати цегляні стіни Байкового кладовища.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button