Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 121 днів. За цей час ми опублікували 24983 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: the-village.me

Білоруські підприємці відкрили у Мінську бар «П’яная вішня» у моноформаті – тут подають лише вишневу наливку. Співвласник українського холдингу !FEST Андрій Худо, який володіє правами на бренд «П’яна вишня» звинуватив білорусів у крадіжці, повідомляє bit.ua.

Заклади франшизи «П’яна вишня» є у Києві, Львові, Одесі, інших містах України, а також у польських Варшаві, Кракові та Вроцлаві. Худо заявив, що білоруси зверталися до нього з пропозицією купити права і відкрити заклад у Мінську, але їм відмовили з політичних міркувань.

«Свого часу ми прийняли стратегічне рішення – не розвивати наш бізнес в Білорусі. Оскільки ми не впевнені в гарантіях для ведення бізнесу, який походить з України. Рівно так само, як і ведення бізнесу в Російській Федерації… Європейські цінності для нас є ближчими. На жаль, Білорусь наразі розвернута в інший бік», – пояснюється у заяві холдингу.

В українських кнайпах подають вишневу наливку, а також чотири види вишневих десертів. Порція у 100 мл коштує 38 гривень.

У Мінську в «П’яній вішні» – поки лише настоянка, але згодом планують готувати вишневі десерти. 100 мл коштує чотири рублі (приблизно 50 гривень). Ще п’ять рублів (близько 62 гривень) – застава за скляний келих, або наливають у паперовий стаканчик.

Заклад відкрили п’ятого серпня підприємець Володимир Кужельний, який займається салонами краси, та ресторатор Сергій Кленцов. Вони стверджують, що свій рецепт вишнівки розробляли з нуля спільно з Академією наук Білорусі.

Логотип зображує ощипаного півня, який наївся вишень із наливки, сп’янів і впав. Господиня вирішила, що він помер та ощипала пір’я на подушки.

Торік Андрій Худо звинуватив у плагіаті київський ресторан «Львівська Реберня», який скопіював концепцію реберні «Під Арсеналом». Ще раніше нарікав, що Московська Мануфактура Шоколаду «позичила» логотип Львівської майстерні шоколаду.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button