Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23550 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Wikipedia

У нових правилах київського метро буде прописано заборону на жебракування, повідомляє Вечірній Київ.

Нову редакцію «Правил користування Київським метрополітеном» було передано комісії Київради з питань транспорту. У ній вказано, що пасажирам та іншим особам, які перебувають на об’єктах метро, заборонено жебракувати.

За словами речниці метрополітену Наталії Макогон, контролювати це мають правоохоронні органи.

Проте видання зазначає, що жебракування неможливо розцінювати як «ведення незаконної діяльності». У компетенції правоохоронців – лише перевіряти особисті документи і затримувати підозрілого пасажира до з’ясування його особи. На законодавчому рівні є лише кримінальна відповідальність за втягнення малолітніх до жебракування.

Наразі у метро обмежуються закликами не давати гроші «прохачам».

«Завдячуючи спільним зусиллям активістів, ЗМІ та громадськості, такі заклики уже дали результати: людей, які просять гроші в метро, стало значно менше. Сподіваємося, що свідома позиція пасажирів дозволить звести ці явища нанівець», – зазначає Макогон.

У березні журналісти 1+1 провели розслідування, яке виявило, що в метро поліція проганяє жебраків вибірково. Дехто платить за своє місце «наглядачу» від 20 до 70 гривень на день. Сама журналістка спробувала жебракувати й зібрала 32 гривні за півгодини.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button