Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Макет пам’ятника Сікорському Зображення: facebook.com/merkieva

Встановлення пам’ятника авіконструктору Ігорю Сікорському біля в’їзду в аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського (колишній аеропорт Жуляни) йде до завершення.

Скульптуру виготовили зі вкритої темно-зеленою патиною бронзи. Вона стоїть на стилізованій гранітній напівсфері. Загальна висота пам’ятника з постаментом – 7,2 метри. Автор скульптури Володимир Журавель стверджує, що пам’ятник унікальний, адже триматиметься на одній точці. За задумом автора, у руці Сікорський тримає модель першого в світі гелікоптера, якого він же й спроектував. «Перший гелікоптер він створив у Києві, ще в юнацтві, саме тому, я вирішив зобразити його в образі юнака, який відривається від землі і здіймається за своєю мрією», – пише Володимир Журавель.

Володимир Журавель також є автором скульптурної композиції «Діти, що запускають кораблики» на Поштовій площі, пам’ятника Іллі Муромцю і надгробка актора Віталія Лінецького.

За словами міського голови Києва Віталія Кличка, пам’ятник Сікорському виготовлено за гроші меценатів.

Інший пам’ятник авіаконструктору стоїть на території його альма-матер – Київського політехнічного інституту.

Нагадаємо, що будинок на Ярославовому Валу, 15-Б, в якому протягом восьми років жив Сікорський у Києві, наразі перебуває в занедбаному стані. Віталій Кличко вкотре заявив про бажання перевести його з державної у комунальну власність, щоб реставрувати занедбане приміщення.

Садиба Сікорських у нинішньому стані. Фото: Oleg Rivtin

Також раніше на Повітрофлотському проспекті біля аеропорту «Київ» встановили в’їзний знак зі стилізованими фігурами засновників міста: Либеді, Кия, Щека і Хорива, проектування якого коштувало 64 тис грн, а встановлення – 3,78 млн грн. Прес-служба аеропорту «Київ» заявила, що стіну зводили з порушенням технологій, зокрема плитку укладали без арматурної сітки, а неправильно залитий бетон кілька разів відсікали відбійними молотками.

В’їзний знак із засновниками міста. Фото: прес-служба КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button