Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23258 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Пилок амброзії. Фото: facebook.com/NashGorodBezAmbrozii

Одеські активісти створили інтерактивну карту ділянок, де росте амброзія – один із найагресивніших алергенів.

На мапі позначено локації з амброзією та місця, вже очищені від рослини. Зареєстровані користувачі можуть завантажувати фотографії місць із амброзією через Facebook.

У липні науковці зареєстрували на сайті електронних звернень Київради петицію з вимогою зупинити розповсюдження амброзії в Києві. Зокрема, пропонують розробити стратегію боротьби з цією рослиною та щосезону скошувати зарості у період до цвітіння та за місяць після цього.

Вчені пишуть, що амброзія потрапила до України з Північної Америки у 1920-1930-ті роки. Наразі інвазія перебуває в активній фазі, і Київ є потужним транспортним вузлом.

Період цвітіння амброзії – з середини липня до перших заморозків. У цей час рослина здатна утворювати величезну кількість насіння, що й забезпечило їй можливість швидко розширювати свій ареал.

Знищення амброзії. Фото: Районна адміністрація Запорізької міської ради по Олександрівському району

Алергію викликають білки, які містяться в пилку амброзії. Вони можуть спровокувати не лише сильну імунну – алергічну – реакцію, але й астму.

На невеликій площі амброзію можна вирвати руками з корінням. «Київзеленбуд» викошує амброзію або обробляє гербіцидом «Стоп-амброзія», виготовленим на основі природного мінералу бішофіту. Запевняють, що оброблена рослина стає неалергенною і нефертильною, тобто її насіння не здатне розмножуватись. Очищені ділянки засівають газонними травами.

Нагадаємо, на початку липня Міністерство охорони здоров’я опублікувало проєкт змін до санітарних норм.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button