Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23393 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Кияни витрачають у середньому на 46% більше часу в дорозі через затори, згідно з даними моніторингового сервісу TomTom.

TomTom моніторить київський трафік з 2017 року, як виявив Дмитро Беспалов, директор компанії А+С Україна, радник заступника голови КМДА. За його словами, крім цього сервісу оцінку трафіку Києва робив Яндекс.Пробки, наразі заборонений.

TomTom у реальному часі оцінює щільність трафіку у відсотках додаткового часу в дорозі порівняно з ситуацією вільного транспортного потоку. Дані засновано на змінах швидкості трафіку на окремих ділянках дороги, що їх збирають водії та користувачі TomTom і партнерських сервісів, таких як Apple Maps.

Станом на сьогодні, TomTom публікував два звіти щодо трафіку Києва: за 2018 та 2017 роки. Так, за рік час середньої поїздки столицею збільшився на 2%. Таким чином у 2018 році Київ піднявся з 14-го на 13-те місце серед 403 міст світу, які моніторить TomTom.

Інфографіка: TomTom

При цьому в годину пік затримка в дорозі збільшується на 94%. Наприклад, 30-хвилинна поїздка Києвом займає майже годину.

Ранкова година пік припадає на 8:00-9:00, вечірня – на 18:00-19:00. У суботу найщільніший трафік – вдень, о13:00-14:00.

Додатковий час у дорозі. Інфографіка: TomTom

Торік найгіршим днем для трафіку було перше березня, вівторок. Час у дорозі тоді збільшився на 107%. А найвільніші дороги були на Великдень восьмого квітня, хоча час у дорозі все одно на 6% перевищував бажаний.

Затори залежно від часу доби та дня тижня. Інфографіка: TomTom

За підрахунками Беспалова, затори в Києві коштують 91 тисячу середніх вартостей години роботи киянина – тобто 7,8 мільйона гривень на годину в масштабах всього міста.

Читайте також: Експерт розповів, як зробити комфортнішим київське метро

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button