Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 265 днів. За цей час ми опублікували 23389 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У ЖК «Поділ Престиж» за адресою вул. Нижній Вал, 27-29, який більше відомий киянам, як «будинок-монстр на Подолі», відновились будівельні роботи. Туди вже привезли ліфти, а будівельники на даху проводять зварювальні роботи зі встановлення обладнання для станції автономного опалення, що має працювати у будинку.

Про це у коментарі «Хмарочосу» повідомила директорка компанії-забудовника Дора Пателі.

«Так, ми відновили будівельні роботи у цьому будинку, бо плануємо здати його вже найближчим часом. Близько 200 родин вже п’ять років чекають, щоб заїхати у своє житло», повідомила вона.

Відповідаючи на запитання про судовий процес, який триває з 2014 року, забудовниця запевнила, що в неї все гаразд із документами, тому вона вирішила відновити будівельні роботи.

Це підтвердили і будівельники, яких кореспондент «Хмарочосу» зустрів на будівництві. За їхніми словами, у будинку вже тривають оздоблювальні роботи.

Водночас активістка Катерина Бутко відмічає, що нагадала, що будь-які будівельні роботи в будинку-монстрі на Подолі до вирішення судового спору щодо демонтажу незаконних поверхів заборонені.

«Наступне судове засідання по даній справі зовсім скоро – 10 вересня об 11:00 в Господарському cуді міста Києва. Очевидно, що забудовник вирішив не зупинятися і порушує закон і далі», – відмітила вона.

Активіст-подолянин Павло Калюк повідомив “Хмарочосу”, що місцева громада обурена таким рішенням забудовника відновити будівельні роботи на об’єкті і готується до протестів у разі необхідності.

Нагадаємо, 2012 року забудовник – компанія «Пателі Лізинг» – отримав дозвіл на будівництво восьмиповерхового житлового-офісного комплексу «Поділ-Престиж». Та невдовзі внаслідок коригування проектної документації кількість поверхів зросла до 12.

2018 року перевірка ДАБІ виявила, що документи було скориговано з порушеннями. Тож інспекція анулювала дозвіл на будівельні роботи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button