Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: з Фб сторінки Київради

Голови депутатських фракцій Київради Андрій Странніков (Солідарність), Володимир Бондаренко (Батьківщина), Юрій Сиротюк (Свобода), Наталія Манойленко (Самопоміч) звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням призначити Віталія Кличка на посаду голови КМДА.

«З метою забезпечення у місті Києві місцевого самоврядування, ми, голови депутатських фракцій Київської міської ради VIII скликання, звертаємося до Вас призначити на посаду голови Київської міської державної адміністрації Кличка Віталія Володимировича, обраного Київським міським головою на чергових виборах 25 жовтня 2015 року», – йдеться у зверненні, опублікованому на офіціній сторінці Київської міської ради.

Нагадаємо, що четвертого вересня новопризначений Кабінет міністрів ухвалив звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА. Віталій Кличко заявив, що таке рішення «неконституційне, недемократичне та суперечить місцевому самоврядуванню».

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук вчора на брифінгу сказав, що Кличку потрібен «сильний і незалежний менеджер».

Нагадаємо, що міського голову в Києві обирають кияни на виборах кожні п’ять років, тоді як голову КМДА призначає президент. Зазвичай обидві посади обіймає одна й та сама людина. Винятком було призначення урядом Януковича головою КМДА Олександра Попова, тоді коли міським головою лишався Леонід Черновецький.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button