Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Aarhus Festuge

У данському місті Орхус 2 вересня відбулася прем’єра вистави «Відкрите серце» від перформанс-групи Signa.

Вистава «Відкрите серце» – це 12-годинний інтерактивний досвід (з сьомої вечора до сьомої ранку), який досліджує «співвідношення сил та кордони між добротою і власною праведністю».

Щовечора до будівлі колишньої лікарні запрошують 60 людей на «семінар з емпатії» від вигаданої організації «Відкрите серце». Упродовж багатьох років ця організація (заснована людьми співчуття – The Compassionates) нібито давала притулок і вивчала маргіналізованих людей (страждальців – The Sufferers).

Фото: Aarhus Festuge

Кожному учаснику, який відвідує семінар, виділяють окреме ліжко, шафку і власного наставника від «страждальців». У ході «семінару» глядачі вдягають одяг наставника та мають змогу відчути їхній світ ізсередини. Один з учасників зазначає, що гості потрапляють у «зону між фікцією та дійсністю».

«Ви всмоктуєте і настрій, і запахи, і звуки, як губка. Не важко відкласти своє привілейоване життя на деякий час», – читаємо у відгуку Århus Stiftstidende.

У проєкті задіяно більше шістдесяти данських і міжнародних учасників, серед яких двоє українських перформерів (Лариса Венедіктова і Олександр Лебедєв). Покази триватимуть до 29 вересеня.

Фото: Aarhus Festuge

«Відкрите серце» – це продовження німецького проєкту «Das halbe Leid» («Половина страждань»), який у 2017 році мав місце у 12-годинному форматі в Гамбурзі.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button