Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Айдентика мистецького форуму

Центр візуальної культури анонсував міжнародний форум мистецтва і знання «Чорна хмара — Київська бієнале 2019».

«Чорна хмара» розпочне роботу 11 жовтня і триватиме до 23 листопада. Філософи, художники, музиканти з Німеччини, США, Франції, Голландії, Індії, Марокко та інших країн обговорять глобальний вплив технологій на сучасну політику і культуру.

Форум охопить кілька тематичних блоків: нові медіа, політика, архітектура й екологія. Метою бієнале заявлено вироблення розуміння останніх 30 років у Східній Європі, які великою мірою були обумовлені Чорнобильською катастрофою та розпадом СРСР.

Програма включає виставкову частину, а також лекції, покази фільмів та дискусії.

Айдентику події розробила голландська студія Metahaven, яка свого часу розробляла дизайн організації WikiLeaks та зняла кілька документальних фільмів-досліджень про роль соціальних медіа та поширення пропаганди в інтернеті.

Історія Київської бієнале почалася з «Арсенале-2012» у Мистецькому Арсеналі. Через інституційні конфлікти та політичні потрясіння наступну бієнале вдалося провести лише 2015 року. Організацією культурної події під назвою «Київська школа» зайнявся вже Центр візуальної культури.

Восени 2017 року ЦВК провів «Київську бієнале – Київський Інтернаціонал», події якої частково відбувалися у «Тарілці» на Либідській.

Цьогорічна Київська бієнале стала частиною новоствореного Альянсу східноєвропейських бієнале сучасного мистецтва, в який також увійшли Варшавська та Будапештська бієнале.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button