Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: з мережі Фейсбук

Сьогодні в Києві знову смог. На лівому березі середній індекс якості повітря (Air Quality Index, AQI) сягає позначки 174 (при нормі від нуля до 50). Така ситуація вважається шкідливою не тільки для чутливих груп, але й для населення загалом. Високий показник індексу (від 109 до 140) зафіксовано також на Оболоні.

В околицях Оболоні наразі багато пожеж, що викликані підпалом трави на полях чи незаконних звалищ. Цей дим потрапляє в Київ. Також на якість повітря впливають вихлопні гази від автівок, викиди підприємств, спалювання сміття.

Принтскрин saveecobot.com

Середній індекс якості повітря  по Києву становить 99. В такому разі чутливим групам населення слід менше часу проводити на вулиці, також рекомендують закривати вікна.

Якщо показник перевищує позначку 300, то жителів міста слід евакуйовувати.

Фото: з мережі Фейсбук

Нагадаємо, що найбільше повітря забруднюють мікроскопічні частинки РМ2.5 і РМ10. РМ 10 – тверді частки, дрібнодисперсний пил із аеродинамічним діаметром менше 10 мкм. Вони призводять до серцево-судинних та легеневих захворювань. РМ 2,5 – тверді частки, дрібнодисперсний пил із аеродинамічним діаметром менше 2,5 мкм. Джерелом їхньої появи є вихлопні гази, дим від спалювання деревини, нафти чи вугілля, пил. Частинки призводять до серцево-судинних та легеневих захворювань. Будь-який їхній вміст у повітрі є шкідливим для здоров’я.

Якість повітря в Україні можна моніторити в режимі реального часу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button