Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Соціологічна група «Рейтинг» у вересні 2019 року дослідила суспільні настрої українців.

За результатами опитування 55% респондентів вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, 18% – у неправильному, 26% – не визначилися.

На Заході та Півдні країни найкраще оцінюють напрямок розвитку України, трохи гірше – у Центрі та на Сході.

Молоді люди, а також виборці партії «Слуга народу» налаштовані найбільш оптимістично, тоді як більш песимістичний настрій мають прихильники  партій «Європейська Солідарність» та «Опозиційна платформа – За життя», а також громадяни старшого віку.

71% опитаних задоволені діяльністю Президента України Володимира Зеленського, 11% – протилежної думки, 18% – не змогли сформулювати своє ставлення до нього. Як зазначають у презентації, рівень задоволеності роботою президента зріс майже у півтори рази порівняно з липнем цього року.

Позитивну оцінку роботі прем’єр-міністра О. Гончарука дають 29% респондентів, негативну – 11%. Дві третіх опитаних не були готові дати оцінок новому голові уряду.

Роботою новообраної Верховної Ради задоволені 39% респондентів, незадоволені – 16%, не змогли оцінити – 45%.

Понад 90% підтримують ініціативи стосовно дострокового припинення повноважень народного депутата за кнопкодавство та прогули, зменшення кiлькостi народних депутатiв з 450 до 300 та зняття депутатської недоторканностi.

Понад 70% підтримують надання законодавчої ініціативи громадянам України, розширення повноважень президента щодо призначення керiвникiв Нацiонального антикорупцiйного бюро (НАБУ) та Спецiалiзованої антикорупцiйної прокуратури (САП), а також збiльшення кiлькостi уповноважених з прав людини (омбудсменiв). Близько двох третин виступають за закрiплення в Конституцiї норми про вибори народних депутатiв за пропорцiйною виборчою системою та скасування адвокатської монополiї.

Загалом в особистому інтерв’ю взяли участь понад 2 500 респондентів віком від 18 років з різних регіонів України. Повну версію дослідження можна знайти тут.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button