Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба «Укрзалізниці»

13 вересня «Укрзалізниця» провела на залізничному вокзалі Києва презентацію першого плацкартного вагону, капітально відремонтованого на власних потужностях компанії в депо «Каховка», повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

У вагонах повністю змінено інтер’єр, встановлено нові полички та вікна. Купе облаштовано додатковими світлодіодними світильниками на кожне місце.

Фото: пресслужба «Укрзалізниці»

Верхні полички обладнано захисним бортиком. У коментарях на Facebook, утім, пасажири скаржаться на незручність такої деталі.

Також встановлено нові «туалетні комплекси закритого типу», системи відеоспостереження і дахову систему кондиціювання повітря. «Після ремонту вагон повністю змінюється й виглядає як новий», – запевняють в «Укрзалізниці».

Ремонт одного вагона коштує близько 10,5 мільйона гривень. Кажуть, це вдвічі дешевше, ніж купувати новий. Завдяки ремонту «життєвий цикл» вагона зросте на 14 років.

Незабаром залізниця отримає ще два такі вагони, вже відремонтовані. За словами керівника компанії Євгена Кравцова, у перспективі можна так само відремонтувати 200 плацкартних вагонів.

Фото: пресслужба «Укрзалізниці»

Загалом «Укрзалізниця» експлуатує 1200 плацкартних вагонів. Вони є найбільш зношеними.

За словами Кравцова, із модернізованих вагонів «Укрзалізниця» формує нові поїзди. У такий спосіб нещодавно запустили поїзд до Маріуполя – він повністю складається з модернізованих вагонів. У жовтні планують запустити ще один такий поїзд до Маріуполя.

Фото: пресслужба «Укрзалізниці», Дар Грищенко

Дивіться фото: Найновіша електричка «Укрзалізниці» виглядає як найстаріша

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button