Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23479 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Садиба Сікорського. Фото: Wikipedia

Команда проєкту «Мапа реновації» разом із компанією EverScan збираються оцифрувати па’мятки архітектури Києва за допомогою лазерного сканування, повідомляє MMR.

Проєкт «Мапа реновації», про який ми докладно писали у нашому матеріалі, передбачає створенная інтерактивної карти історичних будинків, які перебувають у зоні ризику.

Компанія EverScan запропонувала інвентаризувати будівлі не лише у вигляді фотографій та текстових описів, але й у 3D-сканах фасадів для подальшої реставрації та реконструкції.

Спершу відсканують садибу Сікорського на Ярославовому Валу, двоповерховий будинок 1902 року за проєктом архітектора Іпполіта Ніколаєва на Січових Стрільців, 91 та урядову дачу УРСР 1930-х років на проспекті Перемоги, 82б/82г.

До кінця року планують відсканувати 10 будинків. 3D-скани розмістять у відкритому доступі на порталі «Мапа реновації».

У перспективі хочуть створити повну цифрову мапу Києва з високим рівнем деталізації та інтеграції систем аналітики.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button