Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Юлія Бевзенко

На вулиці Шота Руставелі, 44 встановили мініскульптуру, яка зображає київський «цар-балкон», повідомляє засновниця проєкту «Шукай!» Юлія Бевзенко.

На заскленому балконі, виконаному з бронзи, зберігається холодильник, мішок з картоплею, лижі, горщик із квіткою, драбина, мотузка з білизною, лоток для яєць. З вікна визирає курець, а на даху кіт полює на пташку.

«Ми присвячуємо скульптурку всім людям, які зберігають на (балконі) все, що може колись знадобитися», – пише Бевзенко.

Фото: Юлія Бевзенко

Проєкт «Шукай» розповідає історію Києва у мініскульптурах. Скульптури встановлюють за кошти партнерів, які погоджуються взяти участь у проєкті. Саме вони погоджують місце розміщення об’єкту, який може підвищити відвідуваність локації.

Балкон – це двадцять перша фігурка. Раніше було встановлено фігурки грамофона, каштана, трамвая, сухого варення, київського торта, котлети по-київськи тощо.

Фото: Юлія Бевзенко

Нагадаємо, цього року видавництво «Основи» випустило книгу архітектора та художника Олександра Бурлаки Balcony Chic про народну балконну творчість.

Читайте також: Балконний шик: художник Олександр Бурлака про те, як зрозуміти засклений балкон

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button