Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23408 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: КМДА

Відтепер мешканці 17 будинків у Дарницькому районі мають можливість налаштувати відповідну температуру в будинку зі свого смартфону та економити 25-30% на опаленні, адже замість центрального теплового пункту (ЦТП) у кожному з будинків встановили індивідуальні теплові пункти з погоднім регулюванням.

Мешканці будинків, в яких встановили індивідуальні теплові пункти, відтепер можуть мати індивідуальний графік температури теплоносія, який необхідно узгоджувати з іншими жителями будинку. Завдяки цьому люди зможуть знижувати температуру в робочий час, коли більшість із них на роботі чи в школі/дитсадку. Недосконалістю такого підходу є можливість регулювати температуру лише для всього будинку, а не для індивідуальної квартири.

Магістральні труби опалення. Фото: Вікіпедія

«Раніше тут були колосальні проблеми через недостатню температуру гарячої води та опалення, недостатнім тиском холодної води. Тому неефективний тепловий пункт ми ліквідували, повністю замінили теплові мережі, протяжність яких зменшилась у 2,5 рази. Це дало змогу в 4 рази зменшити теплові втрати й усунути аварійність на мережах. Щороку економія завдяки зниженню теплових втрат становить 3,7 млн грн», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button