Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Журі Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу визначило найкращий ескізний проект Меморіального комплексу «Героям–киянам, що загинули за цілісність та незалежність України» та обрало переможця. Про це повідомили у Департаменті містобудування та архітектури.

Меморіал мають збудувати на території Хрещатого парку в центрі Києва по вул. Грушевського.

Авторка проекту-переможця – київська архітекторка Наталія Абанькова. В основі композиції «закладено розповідь про громадян-патріотів, які рушили на захист своєї Батьківщини від ворожої навали».

Як пояснює авторка, історично так склалося, що протягом останньої тисячі років основні загрози незалежності, на жаль, надходили зі сходу. Саме тому символ сходу зображений з північно-східної сторони скульптурної групи. Через втрати і боротьбу, які символізують вибух та посічені дерева, завдяки героям-захисникам українське суспільство прямує до світлого майбутнього.

Проекти, які отримали друге та третє призові місця можна подивитись на сайті конкурсу.

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button