Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Зоя Звиняцьківська

Історикиня моди Зоя Звиняцьківська презентувала свою книгу «In Progress. Fashion of Ukraine since 1991» про українську моду останніх 30 років.

Книга є продовженням проєкту, який розпочався з виставки «In Progress» у Мистецькому Арсеналі в 2017 році, кураторкою якої була Звиняцьківська, пише Vogue.

Дослідниця зібрала біографії 52 дизайнерів, чиї речі відображають етапи розвитку української моди. Книгу проілюстровано фотографіями одягу, архівними кадрами показів та репротажними знімками виставки в Арсеналі.

В анотації зазначено, що огляд включає спектр моди «від божевільного пострадянського авангарду 1990-х і важкого гламуру 2000-х до радикальних концептуальних пошуків початку 2010-х, сучасного поміркованого консюмерізму та останніх екотрендів».

Авторка доповнила аналітичні тексти історіями з життя.

«Мода надає унікальний матеріал для розуміння історії та культури країни, у якій вона створюється», – пише вона у вступному слові.

Книга завтовшки 336 сторінок коштує 590 гривень.

Читайте також: У Норвегії H&M звинуватили у спекуляції екологічними проблемами заради маркетингу

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button