Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Партнерський матеріал з


Ілля Кенігштейн – український підприємець, який займається створенням та розвитком мережі бізнес-просторів Creative States. Кенігштейн був ініціатором впровадження 3G-зв’язку та платіжної системи PayPal в Україні.

«Я народився у Львові, і вперше побував у Києві наприкінці 80-х чи на початку 90-х років. Тоді склалося негативне враження, тут був «совок» в повному розумінні цього слова. Коли я вже повернувся до України у 2007 році, столиця справила на мене враження великого і теплого міста, яке вже не в Радянському Союзі, але ще тільки на околиці Європи. Мені запропонували очолити медіахолдинг «Обозреватель», і тому я тут залишився.

Інфраструктура, що економить час

Свою першу квартиру я орендував на Печерську, неподалік офісу. Раніше для мене, в першу чергу, була важливою сама квартира – все, що знаходиться всередині периметру. Але сьогодні я не менше уваги звертаю на необхідну інфраструктуру поряд – магазини, спортзал, щоб витрачати менше часу на дорогу і менше стояти в заторах.

Зараз я мешкаю на лівому березі, але хотів би переїхати, не люблю засиджуватися на одному місці. Можливо, повернуся на правий берег: мені особливо подобається Печерськ та район Золотих воріт. Моїй доньці зараз п’ять років, і ми не плануємо віддавати її у школу за місцем проживання. Тому будемо думати про те, щоб переїхати ближче до хорошої школи, як це часто відбувається в США чи європейських країнах.

На дорогу до роботи я зараз витрачаю 15-20 хвилин, якщо немає заторів.

Зазвичай я викликаю таксі – не люблю сідати за кермо у місті, хоча із задоволенням їжджу на заміських трасах. Якщо ж таксі довго не приїздить – йду на метро.

Я вважаю, що це чудовий вид транспорту, яким варто користуватися. Але до станції «Осокорки» мені потрібно йти десять хвилин, а коли мова про те, як дістатися на роботу, навіть ці кілька хвилин є дуже важливими.

Для мене та наших клієнтів час – це дуже цінний ресурс. Саме тому у Creative States працює шеф-кухар, хоча у бізнес-центрі та навколо є купа ресторанів. Не тому, що ми всі ліниві, а тому, що хочеться якнайменше про це думати.

Формула вдалого розміщення

Ми обираємо місце для майбутнього коворкінгу за спеціальною формулою, що враховує сотні факторів. Звісно, 10% цього рішення залишається емоційним, нам важливо обрати особливу точку на карті, місце сили. Але решту параметрів ми оцифровуємо, щоб розуміти, де проходять транспортні розв’язки, людські потоки, метро, як розміщені ресторани, які перспективи цього району за п’ять років, як до нього ставляться кияни та навіть те, з якого боку буде заходити сонце. Так само детально аналізується приміщення всередині. 

Першу локацію Creative States ми відкрили у бізнес-центрі «Сенатор». Її оформили у стилі ар-деко, простір вийшов дуже теплим і живим. Друга, у БЦ Gulliver, запустилася всього кілька місяців тому. Я вже відкривав коворкінг у цьому бізнес-центрі раніше, панорамний вид на місто може забезпечити 25-30% успіху такої локації. Третій коворкінг Creative States, площею близько чотири тисячі квадратних метрів, розташується на київському заводі «Арсенал». Ми плануємо його закінчити на початку 2020 року. 

Бізнес-центр, у якому знаходиться другий Creative States, ідеальний для тих, хто взагалі не хоче виходити на вулицю взимку. Ви можете в -20°C приїхати в футболці, залишити автомобіль на підземному паркінгу, піднятися на ліфті в офіс, пообідати в одному з закладів на території або прямо в Creative States і так само в футболці поїхати додому. Мало які з офісів мають таку пропозицію, що дуже добре розуміють IT-працівники. 

Працювати, їсти та бігати в центрі

Наш останній офіс розташований в центрі київського світу. Поряд з ним є станція метро, магазини, ресторани. Сьогодні для мене найкращий ресторан в Києві за поєднанням якості їжі та атмосфери – це Adelle на Великій Васильківській. Якщо хочете отримати гастрономічний оргазм від смаку хумусу і кебабів – вам туди. За крутою піцою варто йти в Napule, за тостами з авокадо – в Mimosa Brooklyn Pizza, а за сніданками – в Goodwine, вони там дуже недооцінені. 

Поза роботою ми любимо усією родиною кататися на велосипедах та ходити в кіно. Якщо зовсім немає чого робити, можемо влягтися на диван і дивитися Netflix. А головне, ми – багато подорожуємо. Дуже важливо вміти відволіктися на кілька днів, а потім знову включатися в роботу. Без цього людина зупиняється на одному місці. 

Крім того, я люблю бігати, маю тренування 2-3 рази на тиждень. Часом на доріжці, часом – у спортивному клубі LIVE.LOVE на НСК «Олімпійському». Це своєрідний co-running, що дуже добре корелюється з co-working, чим я, власне, займаюся. Тренери збирають від 30 до ста людей на ранкове тренування о сьомій. У нас прийнято в цей час ще спати, але мені подобається, що о дев’ятій ти вже вільний і сповнений енергії.

Київ, який хочеться покращити

Я можу довго перераховувати речі, які хотів би покращити в місті. Це і громадський транспорт, і робота муніципальної поліції, і зовнішній вигляд будинків тощо. У Києві мені досі не вистачає парку, де було б багато простору і мало людей. Але почати потрібно з базових речей. Наприклад, щоб під час дощу не затоплювало вулиці. Нам треба зрозуміти, що місто – для пішоходів, а не автомобілів, і прибрати авто з тротуарів, можливо, зробити в’їзд у центр платним.

Крім того, ми говоримо про необхідність повернути місто обличчям до річки, як у Парижі чи Амстердамі. Мене взагалі дуже хвилює те, що відбувається з Дніпром. Була знищена індустрія водних перевезень, рибне господарство. Дамби перетворили річку на жалюгідний набір водойм, у яких вода містить фосфати і постійно цвіте. 

Певно єдиний позитив за останні кілька років – те, що все більше людей починають розуміти, що місто – це не просто набір вулиць і будинків, а місце із власною екосистемою, принципами, ритмом. Нарешті з’явилося обличчя міста, в першу чергу, завдяки бізнесам, які прийшли на вулиці і почали створювати красиві магазини, ресторани та будівлі».


Дізнайтесь більше

Життя з видом на мегаполіс

Саме в оточенні сучасних бізнес-центрів, парків, ресторанів, театрів, арт-просторів, модних магазинів з’явиться новий житловий комплекс бізнес-класу А136 Highlight House. Це ідеальні апартаменти в центрі Києва. Опинившись у точці перетину ділової та культурної артерій столиці, можна в будь-який момент потрапити на бізнес-зустріч, виставку сучасного мистецтва або в ресторан середземноморської, східної, європейської або будь-якої іншої кухні.

33-поверхова будівля з панорамними вікнами подарує майбутнім мешканцям можливість щодня насолоджуватися панорамою Києва. Щоб кожен міг обрати найбільш комфортне для себе планування, у А136 розробили понад 30 варіантів квартир. Серед них – студії, дво- та трикімнатні оселі, петнхауси. У кожному з планувань знайшлося місце для великої кухні, поєднаної з вітальнею, однієї або кількох спалень, просторої ванної кімнати та гардеробної. У частині варіантів запланована також пральня і тераса. Тут є квартири і з вільним плануванням для тих, хто має бажання облаштувати студію.

Залишити власне авто жителі зможуть на дворівневому підземному паркінгу, облаштованому зарядними станціями для електромобілів та контролем доступу. При проєктуванні комплексу DIM Group визначили час, як основну цінність для майбутніх жителів. Це позначилося як на плануванні, так і на розташуванні А136. Останнє є чи не основною перевагою комплексу, яка дозволить жителям заощаджувати час та залишатися у центрі подій. Від хмарочоса А136 до Майдану Незалежності можна дістатися автомобілем менше, ніж за десять хвилин. У пішій доступності від комплексу знаходяться також станції метро Палац «Україна» та «Либідська».

Поблизу А136 Highlight House розташовані великі бізнес-центри, зокрема, «Олімпійський», «Торонто-Київ», «Паладіум» та «Горизонт Парк». Неподалік комплексу також знаходяться торговельний центр Ocean Plaza з сучасним кінотеатром, палац «Україна», чимало магазинів та ресторанів. Володимирський ринок зі свіжими фермерськими продуктами розташований всього за дві хвилини від дому. Перевагою для жителів з дітьми стане наявність школи по сусідству або можливість обрати одну із решти шести шкіл у районі. Для дітей від двох до шести років поблизу комплексу також можна знайти чотири державні та три приватні дитячі садочки з різним тематичним спрямуванням: від художньо-естетичного розвитку до вивчення іноземних мов.

Високоякісні сервіси доставки та консьєрж-сервіс комплексу будуть не лише допомагати резидентам вирішувати щоденні завдання, але перевершувати їхні очікування. На перших чотирьох поверхах будівлі розташуються ресторан, салон краси, фітнес-центр зі спа-зоною, пункт прийому хімчистки, магазин та сучасний центр розвитку для дітей. Для резидентів А136 буде доступний також унікальний сервіс Fashion hub. Він дозволить замовити, приміряти та придбати речі із кращих київських магазинів та шоу-румів просто на території комплексу, поки персонал Fashion hub потурбується про консультацію стиліста та доставку.

Для жителів комплексу передбачений окремий вхід із великим ультрасучасним лобі та лаунж-зоною. Крім нього, житловий комплекс матиме ще одну особливість, притаманну висококласним готелям, – послуги консьєржа преміум-класу. У А136 обіцяють, що він зможе виконати будь-які побажання жителів комплексу. На території також цілодобово працюватиме охорона та відеоспостереження. 

Стримана та сучасна архітектура, вдале розташування та сервіси преміум-класу були підібрані для того, щоб забезпечити жителям хмарочосу А136 максимальний комфорт та безпеку у центрі столиці.

Дізнатися більше про житловий комплекс, планування квартир та додаткові послуги можна в офісі продажів за адресою: вулиця Антоновича, 136-138 або за телефоном (044) 290-77-18.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23552 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button