Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Протести проти законопроєкту. Фото: twitter.com/AnnaZabl

16 жовтня Сейм Польщі проголосував за законопроєкт, який, на думку критиків, фактично криміналізує сексуальну освіту у школах. 243 парламентарі підтримали документ, але відправили його на доопрацювання, повідомляє Gazeta.pl.

Проєкт, що отримав назву «Стоп педофілії», розробила право-консервативна партія «Право і справедливість» (PiS).

Автори пропонують позбавляти волі на строк до трьох років за «пропагування сексуальної активності серед неповнолітніх». Більш того, у партії пропонують збільшити максимальне покарання до п’яти років в’язниці.

У правозахисній організації Amnesty International вважають, що законопроєкт прирівнює до злочину викладання сексуальної освіти молодим людям. Також документ прирівнює гомосексуальність до педофілії.

«У Польщі, де доступ до абортів є легальним лише в обмежених випадках, сексуальна освіта має важливе значення», – заявила директорка Amnesty International Польща Драгіня Надаждін.

У Варшаві та інших містах Польщі відбулися численні протести проти законопроєкту. Протестні акції заплановано й на п’ятницю, 18 жовтня, коли Сейм повенеться до розгляду документу.

Як зазначає Reuters, у польських школах немає програм із сексуальної освіти через супротив PiS та підтримуваної партією католицької церкви. Натомість школярам розповідають про те, як «підготуватися до сімейного життя».

За результатами парламентських виборів, що відбулися 13 жовтня, PiS отримала більшість у нижній палаті Сейму – 235 мандатів з 460, що дозволяє партії самостійно приймати рішення без необхідності вступу до коаліції.

Під час передвиборчої кампанії представники PiS заявляли, що права ЛГБТ та різні іноземні впливи становлять загрозу польській національній ідентичності.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button