Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Максим Бахматов

Незаконну надбудову на будинку в центрі Києва за адресою вул. Софіївська, 1 зносять. Будівельники знімають бетонний пояс, після цього перейдуть до блоків. Для цього рятувальники відгородили пішохідну частину. Демонтаж відбувається у присутності поліції.

Фото: Максим Бахматов

Радник КМДА Максим Бахматов наголосив, що для надбудови будинку ні міська, ні державна влада дозволу не давала.

«Посилання на реконструкцію квартири у 2004 році критики не витримує, бо вже після реконструкції – 02.09.2004 – об’єкт ввели в експлуатацію, про що є відповідний акт. При цьому геометричних параметрів даху будинку на вул. Софіївській, 1 не змінювали. На подібні зміни потрібно отримувати дозволи», – коментує радник Максим Бахматов. – «Рішення привести конструкції покрівлі житлового будинку до первісного стану ухвалила постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій». 

Фото: Максим Бахматов

Нагадаємо, що раніше  власниця горішніх приміщень будинку запевняла, що надбудова «абсолютно законна і має всі дозвільні документи».

За словами радника КМДА, зараз міська влада інвентаризує об’єкти, де в різні часи здійснювали надбудови, прибудови до будинків.

Фото: Максим Бахматов

Як виявилося, у законодавстві України є прогалини і надбудову чи прибудову дійсно можна зробити у рамках реконструкції.

Фото: Олександр Саліженко

Якщо прибудова/надбудова не порушує конструктивних характеристик будівлі і не суперечить законодавству (зокрема, про охорону культурної спадщини), то власника оштрафують і зобов’яжуть оформити необхідну документацію. Утім, якщо прибудова/надбудова шкодить конструктивним характеристикам, то міська влада буде вимагати її знесення.

Максим Бахматов зауважив, що перш за все, будуть перевіряти законність будинку на Музейному провулку та «будинку-монстру» на валах.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button