Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Северинівська об’єднана територіальна громада у Вінницькій області  купила сміттєсортувальну станцію на колесах, повідомляє ecotown.

На станції сортуватимуть сміття на території двох сільських рад, що входять в ОТГ – Северинівської та Чернятинської. Вартість мобільного сміттєсортувального комплексу – два мільйони 236 тисяч гривень. 85% вартості сортувальної станції профінансувли з обласного бюджету, ще 15% – з місцевого.

Для компанії-виробника, харківського підприємства Greenex Eco, це – пілотний проєкт.

Максимальну автономію станції під час роботи забезпечує поєднання дизельного генератора і підключення до електромереж. Універсальний завантажувальний пристрій дозволяє працювати з контейнерами різного типу і об’єму. Всі відходи діляться на чотири фракції (ПЕТ-тара, папір, картон, скло).

«Ми будемо першими, хто впроваджує таке в громаді. Надіємося, що все запрацює і наша громада стане чистішою», – говорить заступник голови Северинівської ОТГ Олександр Баніт.

Звичайний трактор може переміщати станцію на різні локації. За підрахунками виробника комплекс може опрацьовувати до 600 кілограмів відходів за годину.

«Під’їжджає контейнер, завантажувальний механізм піднімає його, перекидає. В середині стоять ультрафіолетові лампи для обеззаражування. Кабіна обладнана системою вентиляції, електропостачанням. Можна регулювати швидкість руху конвеєрної стрічки. Перебрані відходи сортуються в бачки», – зазначають у Greenex Eco.

У кабіні станції може одночасно працювати від двох до чотирьох осіб.

Утім, до того, як запустити станцію, жителі громади повинні навчитися сортувати сміття. У зв’язку з цим встановили 12 пунктів збору смітття, в яких стоятимуть по шість контейнерів для сортування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button