Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Обкладинка: chasmaistriv.com.ua

Видавництво «Час майстрів» випустило дитячу «Страшенно-хуліганську книжку» авторів Віталія Кириченка та Юрія Нікітінського, в якій міститься сексистська та гомофобна історія про дівчинку, яка стала директоркою цегляного заводу.

На видання звернула увагу, зокрема, журналістка Мар’яна П’єцух. Вона зазначає, що сайт видавництва пропонує зареєструватися через Facebook або ВКонтакте або Mail.Ru, попри те, що останні два ресурси блокуються в Україні.

За задумом авторів, книга є збіркою страшних історій, які розповідають вночі біля багаття. Серед них – історія про дівчинку, яка стала директоркою цегельні й вирішила випускати рожеві цеглини з блискітками.

Через це у країні почалося безладдя і криза народжуваності, а чоловіки почали кидати своїх дружин і сестер, не бажаючи жити в будинках з рожевої цегли.

Після цього дівчинка вийшла заміж за «хлопчика нетрадиційної орієнтації, якому подобалося все рожеве і блискуче», і була нещасливою в особистому житті.

«Читати цю книжку слід по-особливому: знайдіть якомога темніший куток, ліхтарик з непевним бентежним світлом і дзеркало. Поставте дзеркало перед собою, ліхтарик притуліть до підборіддя, щоб він світив знизу вгору, й починайте читати…», – радять в анотації на сайті видавництва.

Фото: Anna Redko

Нагадаємо, торік експертиза Міністерства науки та освіти виявила у підручниках чимало анахронізмів на кшталт «негри», «жиди», «цигани».

Читайте також: Чебуреки, тато-кухар і мама з татуюванням. Як виглядають нові шкільні букварі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button