Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зафарбований мурал на Дарницькій площі. Фото: Гео Лерос

Радник президента, народний депутат Гео Лерос стверджує, що мурал на Дарницькій площі знищили, щоб встановити рекламний банер. В Управлінні з питань реклами КМДА це заперечують.

Йдеться про стінопис на будинку за адресою Харьківське шосе, 2а, який створив у 2016 році художник з Маямі Ернесто Маранже (Maranje) в рамках проєкту Гео Лероса Art United Us. На початку жовтня мурал зафарбували і встановили утеплення.

Гео Лерос вважає, що утеплення фасаду – це етап «афери», яка уможливлює встановлення рекламного банеру компанії «Світ Аутдор Медіа», власник якої нібито товаришує з керівником Управління з питань реклами КМДА Олександром Смирновим. В якості підтвердження своїх слів Лерос наводить фото з дня народження Смирнова, де присутній Віктор Потіха, представник цієї компанії.

Знімок, наведений Гео Леросом, з його коментарями

Гео Лерос також стверджує, що існує дозвіл від Управління реклами на встановлення рекламної конструкції на фасаді будинку.

Прес-секретарка Управління з питань реклами КМДА Ліза Романенко заявила, що мешканці будинку вимагали утеплення фасаду ще до початку створення муралу, і Гео Лерос про це знав. Вона також заперечила, що існує дозвіл на встановлення рекламної конструкції.

Олександр Смирнов зі свого боку заявив, що «Світ Аутдор Медіа» раніше намагалася отримати дозвіл на встановлення реклами, але їй було відмовлено. Після утеплення фасаду компанія знову намагається оформити дозвіл, але «дозволу нема й зараз». Він також запропонував Гео Леросу парі.

«Якщо на Харківському Шосе, 2а чи на Дружби Народів, 2, з’явиться замість муралу банер, який ми не демонтуємо протягом 20 днів, я пишу заяву в ту саму мить на звільнення. Якщо не з’являється – Гео офіційно визнає, що його слово, слово народного депутата, не варте ані з’їденого яйця», – пише Смирнов.

Фото: Гео Лерос

Смирнов також оприлюднив звернення Управління реклами до мешканців будинку в особі голови житлово-будівельного кооперативу, в якому пропонується створити новий мурал на місці втраченого. Згідно з документом, КМДА готова сприяти залученню художників, які створять стінопис на безоплатній основі.

Лерос натомість вважає, що мешканців будинку «підкупили». Йому також видається підозрілим те, що було утеплено не холодну стіну у бік Дніпра, а звернену в бік площі.

Крім того, депутат стверджує, що у процесі утеплення підрядники відразу почали монтувати кронштейни під розтяжку рекламного банера та його освітлення. На його думку, це надто дорогі роботи, аби здійснювати їх без гарантій.

Конструкції на фасаді. Фото: Гео Лерос

Ліза Романенко запевнила «Хмарочос», що в Управлінні не знають про згадані Гео Леросом конструкції, але дозволу на розміщення реклами у будь-якому разі немає.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button