Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 289 днів. За цей час ми опублікували 23584 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Третього листопада на Житньому ринку відбудеться фестиваль міських проєктів «Урбанина».

Тема третьої «Урбанини» – «Вода в місті». Мова йтиме про проблеми стану річок та публічних просторів біля води. На фестивалі покажуть вдалі кейси реконструкцій набережних та водного менеджменту, а також презентують проєкти, розроблені для вирішення цих проблем.

«Локацію ми обрали не випадково, адже історія Житнього ринку починається ще з часів Київської Русі, коли річка Глибочиця розділяла ринкову площу на дві частини», – пишуть організатори.

Програма «Урбанини» складатиметься з таких виступів:

  • Гійом Гандуан, архітектор датського бюро JDS architects розкаже про Harbour Baths — проєкт купалень на набережній Копенгагена. Він уперше завітає до Києва спеціально для того, щоб взяти участь в Урбанині.
  • Максим Головко, архітектор та співзасновник Агентів змін, презентує проєкти реконструкцій Подільської набережної та Верхнього і Нижнього Валів у Києві.
  • Юрій Грановський, дослідник та співзасновник Агентів змін, розкаже про дослідження Подільської набережної.
  • Семен Поломаний, ландшафтний архітектор та засновник архітектурної студії Zemlia, розповість, як адаптувати Київ до зміни клімату і зробити місто унікальним.
  • Оксана Удовик, керівниця експериментальних досліджень Лабораторії Інноваційного Розвитку ПРООН виступить із лекцією «Чому міста майбутнього можуть навчитися від природи?»

Організатори анонсують також кінопокази, презентацію книги та фудкорт.

Ведучим буде Майкл Щур, а після фестивалю виступить гурт Аквавіта.

Вхід вільний, за реєстрацією.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button