Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Стартап WalQlike – це гід, квест та екскурсія містом в одному додатку. Таке поєднання змінює підхід до подорожей й долучає до сфери туризму нових людей.

Ідея додатку полягає в тому, щоб кожен міг отримати туристичний маршрут по новому місту. Маршрут складається з запитань і загадок, відповіді на які ведуть від одного пункту до іншого. У кінці гри можна отримати звіт і поділитися ним у соцмережах. Додаток є безкоштовним.

Проєкт будується на цікавих фактах з історії, мистецтва та культури, які в поєднанні з гейміфікацією та мобільними технологіями відкривають нові можливості для користувачів.

WalQlike має багато відмінностей від схожих проєктів. Додаток показує не весь маршрут, а лише перший пункт, куди потрібно прийти і відгадати загадку. Потім користувач йде за підказками далі. Таким чином, постійно зберігається інтрига. Шлях квесту проходить не лише по визначних, але й по маловідомих міцях, які не входять до топ-туристичних напрямків. Комплекс таких рішень – це повна протилежність до стандартної екскурсії.

Щоб зібрати гроші на розробку та запуск проєкту, команді довелось провести кампанію на Спільнокошті, перемогти на всеукраїнському конкурсі Creative Business Cup, і двічі отримати грант від Українського культурного фонду. Над проєктом працювали три роки.

Перші квести з’явились у Львові наприкінці 2018 року.  Серед маршрутів є – пригода для родин з дітьми, єврейський квест, квест для торговців, середньовічна прогулянка. Наразі команда напрацьовує базу маршрутів у Києві.

За останні півроку додаток збільшив кількість квестів у столиці до 10. Відтепер WalQlike буде підлаштовуватись під характер людини, і поведе кожного туриста або групу – по унікальному маршруту. Це працює індивідуально – перед початком екскурсії потрібно ввести інформацію про кількість учасників, час, який планується витратити на прогулянку та інтереси. Після чого алгоритм обробить цю інформацію і складе ідеальний маршрут.

Однією з особливостей додатку є те, що він завжди буде безкоштовним. Вже зараз його можна завантажити для Android та iOS. Засновники вірять, що інформація про красу світу, його цікаві та унікальні місця повинна бути відкритою і доступною для всіх.

Зараз проєкт закінчує черговий етап розвитку у рамках підтримки з боку Українського культурного фонду і 26 жовтня проведе в Києві  туристичний нетворкінг. Зустріч відбудеться в креативному просторі IZONE на вул. Набережно-Лугової, 8 – на четвертому поверсі о 17:00. Команда проєкту презентуватиме новий алгоритм додатку, а також подарує всім учасникам заходу сувенірну тревел карту Києва з унікальним дизайном. На нетворкінг запрошують усіх, хто любить подорожувати, організовує подорожі й хто тільки починає досліджувати міста. Початок о 17:00.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button