Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23502 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: prozorro.sale

Державне підприємство СЕТАМ розшукує декомунізовані й демонтовані пам’ятники Володимиру Леніну для продажу з аукціону.

Тих, хто хоче продати власного Леніна з аукціону, просять телефонувати за номером (044) 3311721.

«Останні два Леніни пішли з молотка з суттєвим підвищенням ціни, а один із них навіть допоміг виплатити заробітну плату працівникам комунального підприємства», – зазначають у СЕТАМ.

Йдеться про шеститонну бронзову статую Леніна з міста Жовті Води Дніпропетровської області, яку в серпні продали за 500 тисяч гривень як металобрухт. Її виставили на аукціон, щоб виплатити борги з зарплати комунальникам.

Фото: setam.net.ua

У 2017 році британський художник Філ Колінз забрав бетонну статую Фрідріха Енгельса з села Мала Перещепина Полтавської області та встановив його на центральній вулиці Манчестер. У ХІХ століття Манчестер був осередком індустріальної революції й уважався зразком промислового міста, тож саме тут Енгельс уперше мав змогу детально вивчити та описати життя робітників.

Нагадаємо, голову пам’ятника Леніну, поваленого у грудні 2013 року на бульварі Тараса Шевченка в Києві, перетворили на арт-об’єкт та прикрасили офіс.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button