Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23571 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Максим Білецький

В мережу потрапили фотографії коробок, в яких транспортують хвилястих папужок до гіпермаркету «Епіцентр» у Києві.

«Так в Епіцентр К продають живих папуг, а працівники абсолютно спокійно розповідають про “брак” при транспортуванні», – пишуть UAnimals.

Пресслужба «Епіцентру» зазначає, що в таких контейнерах папуги проводять лише дві-три години, оскільки постачальник привозить їх із Київської області. По прибутті до торговельного центру птахів приймають без черги та відразу переміщають до клітки. Папуг продають у трьох торговельних центрах у Києві.

«Ці контейнери зроблені таким чином, щоб (птахи) не змогли постраждати під час перевезення, та не злітали», – стверджують в «Епіцентрі».

Та в коментарях до допису на сторінці UAnimals обурені дописувачі наголошують, що «контейнери» виглядають як звичайні картонні коробки з-під печива, обтягнуті пластиковою сіткою.

Зрештою пресслужба гіпермаркету заявила, що провела «роз`яснювальну роботу» з постачальником.

«Постачальник пообіцяв скоротити час транспортування папуг та створити для цього більш комфортні умови. Так, перевезення птахів він здійснюватиме або з самого ранку або пізно ввечері, коли дорогі вільні. Картонні ящики буде замінено на дерев’яні, які спеціально розроблені для транспортування папуг», – відповідають в «Епіцентрі».

Зазначимо, що контейнери для транспортування дрібних птахів, які продаються в онлайн-магазинах, виглядають таким чином:

Згідно з українським законодавством, в одному засобі для перевезення може бути до 25 дрібних папуг (до 23 сантиметрів завдовжки). Розмір контейнера «повинен давати змогу всім птахам одночасно відпочивати, вільно рухатись і перебувати у природних позах».

Дивіться відео: Відео: какаду демонтує шипи для відлякування птахів на будівлі в Австралії

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button