Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23273 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: edition.cnn.com

У колишньому нацистському бункері відкриють готель із садом на даху, пише CNN travel.

Бункер у районі Сен-Паулі в Гамбурзі побудували у 1942 році за 300 днів. Оригінальна назва бункеру Flakturm IV, що в перекладі з німецької означає «зенітна вежа».

NH Hotel Group хоче переобладнати бункер під 136-кімнатний готель із назвою «Гамбург». Для цього у комплексі зроблять капітальний ремонт, який також передбачає новий проєкт ландшафтного дизайну.

На даху ресторану зроблять відкритий для всіх мешканців будівлі сад із панорамним видом на місто. Там також буде меморіал жертвам нацистської Німеччини. Крім того, будівлю хочуть збільшити на п’ять «пірамідних» поверхів, ззовні засаджених деревами. У такому саду планують сконструювати «гірську стежку», яка «звиватиметься довкола бункеру».

Одна ніч в такому готелі коштуватиме від 100 євро. У готелі, відкриття якого заплановане на середину 2021 року, працюватимуть бар, кафе і ресторан.

Колись бункер був розрахований на 18 000 людей. Там широкі проходи, зручні для проходу жінок із дитячими візочками. Близько 25 000 людей шукали там притулку під час повітряних нальотів влітку 1943 року.

Під час післявоєнної житлової кризи  в Німеччині у 1945 році, у бункері мешкало цивільне населення. Пізніше простір використовувала німецька телестанція та інші підприємства. Із 1990-х будівля стала відомою як «медіабункер», оскільки там розташовувалося близько 40 організацій, зокрема нічні клуби, радіостанції та студії.

Ідея знести бункер виявилася нежиттєзданою, адже кількість вибухових речовин, необхідна для цього, може знищити цілі райони міста.

Проєкт створення готелю є частиною ініціативи «міський сад для мікрорайону». Менеджер компанії NH Hotel Group наголосив, що вони розуміють історичне значення будівлі.

Концепція готелю в нацистському бункері відповідає зростанню запиту на чорний туризм, що передбачає відвідини місць смерті чи страждань, зокрема місця Голокосту, поля битв, в’язниці, місця рабства, кладовища тощо.

У Гамбурзі під час війни було збудовано понад 1000 бункерів, а Хохбункер був одним з найбільших у Німеччині. Згідно з офіційним сайтом Гамбурга, в 1942 році близько 1000 примусових робітників отримали наказ побудувати споруду зі стінами завтовшки в три з половиною метри.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button