Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: U-Cycle – Асоціація велосипедистів Києва

Компанія Research & Branding Group у вересні 2019 року зробила соціологічне опитування про ставлення українців до велосипедів та велосипедної інфраструктури.

За результатами опитування, проведеного у вересні 2019 року, три чверті українців (76%) вміють їздити на велосипеді, і лише 23% не вміють.

Проте володіє велосипедом удвічі менша кількість людей за ту, що вміє їздити. Зараз 42% жителів України мають власний велотранспорт, тоді як 58% не володіють ним.

Набагато більше власників велосипедів серед чоловіків (кожен другий), ніж серед жінок (кожна третя). Половина власників велотранспорту – це люди у віці до 50 років. Дві третини сільських жителів мають велосипед, тоді як поміж людей після 60 років і жителів обласних центрів найменше веловласників (кожен четвертий).

Найчастіше велосипед сприймають як «сезонний транспорт»: 42% українців користуються ним сезонно, 39% – залежно від обставин. Утім, 16% їздять велосипедом цілий рік.

 

Сезонність користування велотранспортом зумовлена віком і місцем проживання. Люди віком 40-60 років і сільські жителі (кожен п’ятий із них) використовують велосипед цілий рік.

Натомість люди до 30 років і жителі обласних центрів (більше половини цієї категорії) використовують цей транспорт лише в сезон. Жителі малих і середніх міст, а також покоління «сорокалітніх» використовують велосипед, якщо виникає потреба.

Більшість власників велосипедів сприймають його як засіб пересування (67%). 20% власників використовують його для здоров’я і підтримування форми, а 14% як засіб для туризму і відпочинку. Лише три відсотки населення користуються велосипедом для роботи, і один відсоток – для професійного спорту чи тренувань.

Молоді люди найчастіше користуються велосипедом для здоров’я і відпочинку. На противагу містянам, більшість сільських жителів (чотири з п’яти) вважає велосипед транспортним засобом.

32% українців сідає на велосипед щодня, 38% – 2-4 рази на тиждень, 10% робить це раз на тиждень, а 12% – раз на місяць чи навіть менше.

Опитування проводили у період з 7 по 16 вересня 2019 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button