Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Готельний комплекс «Амарант» Міхаеля Гальперіна знаходиться на території промислового Подолу з 2012 року. В кінці вересня комплекс поповнився ще двома новими об’єктами –  Amarant Urban Hotel, а також хостелом, побудованим зі списаних вагонів метро. Як і «Амарант», концепцію нових об’єктів розробило архітектурне бюро з Хайфи Oren M.A.Z Architects на чолі з Гаєм Арбелем.

«Хмарочос» поспілкувався з керуючою комплексом Оленою Забродською про концепцію «Амаранту», а також показує інтер’єри нового готелю.

Концепція

Готельний комплекс на Подолі складається з чотирьох об’єктів – це готель «Амарант», який працює з 2012 року, урбан–готель, метро–хостел та апарт–готель (будівля житлового комплексу з окремими квартирами, але в ньому використовуються деякі з елементів готелю – стійка реєстрації, система бронювання номерів, телефонна підтримка, поділ номерів за типами).

Фото: Емма Солдатова

«Амарант» позиціонує себе як бізнес-готель: більшість клієнтів готелю приїжджають до Києва з робочими цілями. Для потреб бізнес-туристів у готелі є три конференц-зали.

Як розповідає Олена Забродська, вони дуже рано йдуть з номера, а повертаються пізно ввечері, коли у них завершується робочий день. 

«У нас є можливість замовити номер зі сніданком чи без. Клієнти, які приїжджають по роботі, часто беруть номер без сніданку, адже у них можуть бути зустрічі у кафе», – пояснює управляюча.

Номер в урбан-готелі. Фото надано готелем.

Це вплинуло і на дизайн готелю, який розробили архітектори з бюро Oren M.A.Z Architects. Крім «Амаранту», вони розробляли дизайн усіх готелів Міхеїла Гальперіна, який співпрацює з агентством з 2009 року. Всього у нього три готелі – два у Києві (City Park Hotel в центрі та «Амарант» на Подолі), один у Білій Церкві (City Park Hotel Bila Tserkva).

«Усі готелі мережі різні. Якщо «Амарант» має бізнес-спрямованість, то City Park Hotel – це невеликий бутік-готель на 23 номери. Тут зупиняються переважно іноземці, адже він знаходиться у самому центрі Києва. City Park Hotel Bila Tserkva знаходиться у самому центрі міста, тому тут зупиняються відомі люди, які приїжджають до Білої Церкви», – розповідає Олена Забродська.

Перший поверх урбан-готелю. Фото надано готелем

Крім того, архітектори розробили дизайн меблів у убран- та апарт-готелі, в кожному номері яких висять фотографії Києва.

З 2018 року, за словами управляючої, готель поступово відкривають для себе туристи, які приїжджають подивитись місто. 

«Якщо раніше кінець липня та серпень, а також новорічні свята були для нас періодом так званого «низького сезону», то останні два роки ми цього не помічаємо. Це свідчить про те, що столиця України стає все більш популярною як туристичний напрямок як серед українців, так і серед іноземців. Зокрема, серед наших гостей були німці, британці, китайці, а також громадяни країн Балтії», – стверджує Забродська.

Локація 

Готель «Амарант» знаходиться на території Подолу, де раніше був керамічний завод. 

Метро-хостел. Фото: Емма Солдатова

«Під час будівництва готелю ми намагались зберегти автентику, тому ми не руйнували завод, а зберегли та вбудували його в наш готель. Це можна побачити в номерах Amarant Urban Hotel, а також в апартаментах», – розповідає управляюча.

Розташування готелю вплинуло на його зовнішній вигляд – щоб відрізнити його серед промислової зони, вікна готелю виконані в яскравих тонах. Крім того, розташування на Подолі вплинуло і на поверховість готелю, яка не перевищує чотирьох поверхів.

«Ми дуже хотіли вписатись в архітектуру історичного Подолу, а не бути викликом в його ландшафті», – пояснює Олена Забродська.

Номерний фонд

Номерний фонд готельного комплексу на цей момент складає 99 номерів. 46 із них пропонує найперший готель комплексу «Амарант», ще 31 – Amarant Urban Hotel. Тут же знаходиться 14 апартаментів. Ще 32 людини можуть зупинитись в хостелі. 

Кухня в метро-хостелі. Фото: Емма Солдатова

Всього, за словами управляючої, в готелі можуть зупинитись близько 300 відвідувачів. Одна ніч в готелі коштує від 450 грн (в хостелі) до 3000 тис. грн (в двокімнатних апартаментах). Amarant Urban Hotel пропонує 1-2-3-місні номери. Ніч у двомісному номері типу «Стандарт» коштуватиме від 1500 грн.

«Ми спершу думали, що відвідувачами хостелу буде переважно молодь, але виявилось, що він популярний і серед людей старшого віку», – пояснює управляюча.

У готельному комплексі є три номери для людей з інвалідністю. Як пояснює Олена Забродська, люди з інвалідністю найчастіше приїжджають до Києва на лікування.

Номер в метро-хостелі. Фото: Емма Солдатова

Крім того, в комплексі можна зупинятись з невеликими собаками. «У нашому готелі жив пудель, коргі, тобто собаки невеликих порід. Власники нічого не доплачують за своїх улюбленців, але мають за них відповідати», – стверджує керуюча.

Звідки приходять клієнти

Оскільки «Амарант» є бізнес–готелем, то майже половина клієнтів приходить через систему резервування готелю через електронну пошту чи телефон.

«Компанії резервують номери і конференц-зали для своїх співробітників зазвичай через систему резервування. Однак зараз багато відвідувачів приходить через такі сайти, як booking.com. Кількість відвідувачів, які приходять до нас через інтернет, постійно зростає. Для них набагато зручніше забронювати готель на сайті, ніж брати телефон і дзвонити», – пояснює керуюча.

Що далі

На сьогодні вже побудовані три корпуси готелю, однак вже найближчим часом планую відкрити ще один комплекс урбан-готелю на 44 номери.

Номер в урбан-готелі. Фото надано готелем.

«У новому корпусі буде окрема кухня, а також спорт-зал. Також ми там плануємо облаштувати дитячу кімнату і пеленальні столики для жінок з маленькими дітьми», – стверджує Забродська.

Відкрити новий корпус готелю планують на початку 2020 року.

Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button