Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23501 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Любителі спорту в Узбекистані влаштовують перший в країні благодійний напівмарафон, прагнучи зробити культурну сцену країни більш інклюзивною. Напівмарафон відбудеться у Самарканді з першого по третє листопада цього року.

Взяти участь у марафоні можуть як початківці, так і досвідчені бігуни. Учасникам пропонують обрати між двома маршрутами через місто Самарканд довжиною у 10 та 21 км.

Самарканд – друге за величиною, після Ташкента, місто в Узбекистані, відоме своїми мечетями та мавзолеями. Самарканд також був визначним ісламським центром наукових досліджень.

Самарканд. Фото: Wikipedia

Зібрані гроші з напівмарафону підуть на те, щоб зробити театр в узбецькій столиці Ташкенті доступним для незрячих та людей із порушеннями зору.

Подія є лише частиною великого проєкту, спрямованого на розширення доступу до культури по всій країні. Серед інших заходів, що відбуваються паралельно з напівмарафоном – документальні екранізації, бесіди на тему інвалідності і концерти (від етнічних віршів Азербайджану з фінською електронною музикою до традиційної узбецької музики).

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button