Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Кирило Трухін

31 жовтня на станції метро «Святошин» завершили ремонт другого вестибюлю, який ремонтували ще сім місяців після завершення капремонту самої станції. У п’ятницю, першого листопада, його відкриють для пасажирів, повідомляє пресслужба КМДА.

У муніципалітеті наголошують, що зробили станцію та, зокрема, другий вихід доступними для маломобільних громадян. Проте територію навколо облаштували не без бар’єрів.

Фото: пресслужба КМДА

За словами мера Києва Віталія Кличка, у вестибюлі встановили один ліфт і два вертикальних підйомники для людей з інвалідністю.

Фото: пресслужба КМДА

Як пише Вечірній Київ, ліфт працюватиме за умови безперервного натиску на кнопку. Якщо маломобільна людина припинила натискати на кнопку, автоматично поступає сигнал працівникам метрополітену про те, що людині потрібна допомога.

Фото: пресслужба КМДА

Консультації щодо потреб маломобільних пасажирів надавала Асамблея людей з інвалідністю.

На покажчиках збільшили шрифт для людей, які погано бачать. Стихійну торгівлю у переході метро «Святошин» також прибрали.

Фото: пресслужба КМДА

«Мені складно пересуватися, тим паче сходами. А якщо зима та слизько, то взагалі метро не користуюсь – тільки тому, що важко спускатись і підійматися», – розповіла пенсіонерка Тетяна.

Фото: пресслужба КМДА

Ремонт самої станції «Святошин» завершили у березні. Там облаштували три ліфти та три підйомники.

Читайте також: Станцію метро «Святошин» перевірили на зручність

Фото: Кирило Трухін

Водночас учасник Facebook-спільноти «Транспорт Києва» Кирило Трухін повідомляє, що на станції «Святошин» так і не зробили ані підйомника, ані пандусів до залізничних платформ, а також у переході під мостом.

Фото: Кирило Трухін

Зупинки громадського транспорту встановили на підвищенні, зі сходинкою.

Фото: Кирило Трухін

Трухін також нарікає, що не встановлено перехоплювальної велопарковки. Крім того, замість повноцінного благоустрою території навколо виходу з метро просто заасфальтували.

Фото: Кирило Трухін

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button