Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Brandless/unsplash

Безкоштовну норму ручної поклажі кожен авіаперевізник визначає самостійно, тому пасажири часто потрапляюь у халепу, взявши з собою в літак сумку неправилього розміру, за яку доводиться платити на місці.

Як зробити правильний вибір, пояснює профільний ресурс avianews.com.

Приміром, якщо ви купили квиток на Turkish Airlines (рейс Київ-Стамбул), але перевізником вашого рейсу є МАУ, то слід орієнтуватися на стандарти саме другої компанії. МАУ дозволяє взяти на борт один предмет вагою до семи кілограмів і габаритами до 55х40х20 см і одну особисту річ з габаритами до 40х30х10 см у разі, якщо тариф включає багаж.

Будьте уважні, адже перед посадкою на рейс вас можуть змусити покласти сумку в спеціальну мірну коробку. Жоден із боків вашої сумки не повинен випинатися з неї. Також МАУ вимагає класти придбаний у магазинах Duty Free товар усередину вашої сумки для ручної поклажі.

Але якщо ви навпаки купили квиток у МАУ, але перевізником є Turkish Airlines, то діють правила Turkish Airlines. Ця компанія дозволяє провозити в економ класі один предмет вагою до восьми кілограмів і габаритами до 55x40x23 см, а також одну особисту річ, наприклад, ноутбук чи ручну сумку чи пакет із товарами, купленими в магазині Duty Free в аеропорту.

Також варто звертати увагу на габарити ручної поклажі під час польотів з пересадкою. Приміром, ви купили квиток KLM із Києва в Нью-Йорк з пересадкою в Амстердамі. Перший сегмент Київ-Амстердам виконує МАУ, а другий – KLM. В такому разі діють правила перевізника-оператора. А це значить, що ви можете в першу поїздку взяти ручну поклажу вагою сім кілограм за стандартами МАУ, а в другий переліт – 12 кг згідно з правилами KLM.

Ті самі правила діють і в комбінаціях рейсів інших перевізників. Тому найважливіше перед відльотом перевірити, яка компанія по факту виконує рейс і вивчити її правила.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button