Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Київського метрополітену

Жетони буде повністю замінено разовим QR-квитком «до зимових свят», повідомляє пресслужба Київського метрополітену.

За даними метрополітену, наразі жетонами користуються лише 13% пасажирів.

«Зовсім скоро ця цифра зміниться на нуль. Триматися за минуле немає сенсу», – запевняють у пресслужбі.

Повністю вивести жетони з обігу мали 30 жовтня. Але за два тижні до заявленої дати переходу на е-квиток у КМДА заявили про відтермінування через «невирішені проблеми поїздок для пільгових категорій пасажирів».

Директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров припустив, що «процес виводу жетонів і паперових квитків триватиме до кінця наступного року». За словами депутата Київради Олександра Пабата, повноцінна робота єдиного квитка буде можлива з жовтня 2020 року.

Максим Бахматов, радник мера Києва Віталія Кличка, розповів в інтерв’ю «Хмарочосу», що фінальне тестування електронного квитка почнуть наприкінці січня 2020 року, а офіційно запустять – у квітні. Він також зазначив, що запуск відклали, зокрема, через неготовність метрополітену.

Наразі придбати і поповнити синю карту можна лише на окремих станціях метро. QR-квитки поки не продаються офлайн.

Нагадаємо, у Києві почали тестування електронного квитка першого листопада 2018 року. Рішення про запровадження єдиного електронного квитка у громадському транспорті Верховна Рада ухвалила на початку 2016 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button