Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Starship. Фото: SpaceX

30 вересня компанія Ілона Маска SpaceX презентувала зореліт Starship, призначений не лише для міжпланетних перельотів, але й для рейсів між містами Землі.

Позаяк керівництво SpaceX надало деякі підказки щодо вартості перельоту на ракеті, видання Inverse підрахувало приблизну ціну квитка.

Так, президентка SpaceX Гвінн Шотвелл запевнила, що квитки на Starship коштуватимуть дорожче, ніж звичайний авіапереліт економ-класом, але дешевше, ніж бізнес-клас. Наразі переліт із Нью-Йорка в Лондон може коштувати близько 1500 доларів за економ.

За розрахунками Space Review, кожен переліт Starship обійдеться компанії в 1,05 мільйона доларів. Ракета перевозитиме 853 пасажири, відподно одне місце коштуватиме близько 1200 доларів.

70% вартості квитка складатиме паливо, 20% – обслуговування, 10% амортизація та оплата праці екіпажу.

Перший тестовий запуск Starship має відбутися протягом декількох місяців. Ракета підніметься на 20 кілометрів та повернеться на Землю. За пів року SpaceX планує запустити зореліт на орбіту. Якщо тестові запуски будуть успішними, люди зможуть літати на Starship вже у 2020 році.

Нагадаємо, у травні SpaceX запустила на орбіту ракету з 60 супутниками, які роздаватимуть безкоштовний широкосмуговий інтернет.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button