Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23527 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: awesomekyiv.com

Екскурсоводка, фотографка та засновниця туристичного проєкту Awesome Kyiv Аліна Вірстюк запустила альтернативний тур Awful Kyiv – «Жахливий Київ».

Усі екскурсії, зокрема київськими подвір’ями, фотогенічними локаціями міста, Печерськом тощо – авторка проводить сама.

Фото: awesomekyiv.com

Вона розповіла Хмарочосу, що прогулянку «жахливим Києвом» запустила у вересні 2018 року. Наразі це один із найчастіше броньованих турів нарівні з «Двориками Києва».

Як правило, екскурсію Awful Kyiv замовляють гості міста, здебільшого іноземці, нерідко й експатріанти, які живуть у Києві багато років.

«Awful Kyiv – це часто саме про урбаністику, життя міста, його розвиток у плані містобудування, будівництва, архітектури, ну й багато того, що ви називаєте #нечос», – зазначила Аліна.

Фото: awesomekyiv.com

«Жахливий Київ» – для тих, хто хоче побачити місто з усіх боків, а не лише оглянути церкви та локації з туристичних листівок.

Екскурсоводка показує занепалі будівлі, закинуті кладовища й фабрики, дерев’яні хижі, в яких досі живуть люди, розповідає про появу перших секондхендів і суд над євреєм Бейлісом 1913 року, та проводить крізь гаражі й нетрі до майданчика, з якого відкривається чудовий краєвид.

Фото: awesomekyiv.com

Такий тур сповнений самоіронії, що її Аліна вважає складовою київського способу життя. В інтерв’ю What’s On вона пояснює, що кияни виходять на акції протесту, коли їм щось не подобається, запускають петиції, щоб вимагати змін, але ще одним засобом впливу є сарказм і гумор. Саме тому коли злива перетворює вулиці на річки, містяти випливають на надувних човнах, а коли снігопад блокує місто – беруть із собою лижі.

Читайте також: Балконний шик: художник Олександр Бурлака про те, як зрозуміти засклений балкон

Тур триває три з половиною години і коштує 1500 гривень за особу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button