Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Андрій Наумчук

Сьогодні вранці невідомі напали на мешканців приватного гуртожитку «Київміськбуд-2» на вулиці Польовій 19/8. Нападники зривали решітки, використовували газовий балончик, били мешканців палицями і ногами. На місце події приїхала поліція.

Це пов’язано з конфліктом мешканців і власника гуртожитку.

Як йдеться у повідомленні КМДА, гуртожиток на вулиці Польовій, 19/8 збудований у 1953 році та знаходиться у приватній власності ПрАТ «Трест Київміськбуд-2». Рік тому підприємство прийняло рішення про проведення реконструкції та повідомило про необхідність вивільнення займаних кімнат. Підприємство підготувало альтернативне житло в інших гуртожитках «Трест Київміськбуд-2».

40 сімей, які зареєстровані в гуртожику, є колишніми працівниками будівельної компанії, яких скоротили. Мешканці пояснюють, що хотіли приватизувати свої кімнати. Переїздити в новий гуртожиток відмовляються, тому що це пропозиція переселитися за договором оренди всього на один рік, а це ситуація непевності.

Фото: Андрій Наумчук

Жителі гуртожитку не довіряють експертизі «Київміськбуду-2» і переконані, що йдеться не про реконструкцію, а про будівництво нової багатоповерхівки. Вони заявляють, що будівля в хорошому стані. Там збереглися оригінальні рами, двері, декорації.

Конфлікт між власником і мешканцями триває вже понад рік. За словами останніх, чотири місяці люди живуть без води та електроенегрії.

Фото: Андрій Наумчук

«У мене все в гематомах, у жінки зламаний палець, в решти гематоми, струси», – повідомляє «Хмарочосу» постраждала мешканка гуртожитку Анна Атаманюк.

Наразі поліція затримала шість людей із близько півсотні нападників і відкриває кримінальне провадження. Постраждалі дають свідчення і знімають побої.

У КМДА заявили, що представники виконавчої служби, які приїхали сьогодні вранці виселяти мешканців, отримали рішення суду.

«Ця будівля давно перебуває у приватній власності і не є на балансі міста. Але місто намагається допомогти. Людям давно було запропоновано переселитися в гуртожиток на вулиці Академіка Туполєва. Неодноразово ми проводили зустрічі, переконували людей. Адже гуртожиток на Польовій – непридатний для проживання. Там не можна увімкнути тепло, там велика проблема з електрикою. Там просто небезпечно жити», – зазначив на засіданні Київради Микола Поворозник.

Віталій Кличко звернувся до правоохоронців з вимогою проконтролювати законність дій виконавчої служби та не допустити силового протистояння на вулиці Польовій.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button