Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23265 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У курортному парку Моршина відкрили триметрову скульптуру рисі. Цю роботу Петра Гронського з назвою «Відображення» обрали зі ста претендентів у рамках проєкту «Разом за природу».

Над створенням триметрової скульптури вагою близько 600 кілограмів працювала команда з 15 людей. Виробництво зайняло більше шести місяців. За задумом художника, рись схилилася над струмком і п’є воду.

«Як довго без захисту людини рись буде бачити своє відображення у воді карпатського струмка? Саме до такого запитання має привести глядачів мій проєкт. Я прагнув створити не фотографічний, а узагальнений образ рисі, який має гармонійно вписатися в ландшафт парку», — пояснює скульптор Петро Гронський.

Організаторка проєкту Марина Соловйова вважає, що скульптура має привертати увагу до зникнення червонокнижних видів в Україні і водночас приваблювати туристів.

Проєкт реалізується спільно з Всесвітнім фондом природи WWF Україна, який в червні цього року розпочав природоохоронну програму «Врятуємо рись».

«Рись — найбільша кішка Європи, що трапляється також і в Україні. На жаль, необмежене полювання та вирубування лісів призвели до того, що трапляється вона лише в нечислених лісових районах Карпат і Полісся», — заявляє Марія Закалюжна, комунікаційний експерт напрямку «Рідкісні види» WWF Україна. —«Збереження рисі в Україні — спільна справа, яка потребує підтримки з боку держави та соціально-відповідального бізнесу. Вже зараз в рамках програми “Врятуємо рись” за підтримки “Моршинська” ми проводимо дослідження чисельності та стану популяції виду. Разом з науковцями на основі цих досліджень розробимо національний план дій зі збереження рисі і будемо домагатися його впровадження на державному рівні».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button