Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: пресслужба Солом’янської РДА

Райдержадміністрація Солом’янського району повідомила, що розробляє план посилення захисту безпритульних, які перебувають біля залізничного вокзалу Києва.

Зараз Солом’янська РДА шукає приміщення неподалік вокзалу для створення будинку соціальної допомоги, де був би буфет, пункт видачі одягу та інший необхідний функціонал для задоволення базових потреб людини.

Поки що спробують налагодити збір речей для безхатьків та роз’яснюватимуть їм про можливості отримання допомоги. Зокрема, переночувати можна у притулку на вулиці Суздальській, 4/6, хоча розташовано його у віддаленні від вокзалу.

Фото: пресслужба Солом’янської РДА

Також в РДА наполягають на необхідності створення пунктів обігріву й першої медичної допомоги та посту поліції у підземному переході з боку Південного вокзалу.

«Нужденним, яким пощастило менше, ніж нам, потрібні елементарні людські блага і підтримка. Ми не маємо повноважень примушувати їх звідси піти, але працювати над поліпшенням їх умов життя – в наших силах. Прошу благодійні фонди, громадські організації і небайдужих людей разом з нами напрацьовувати кроки у допомозі нашим громадянам», – заявив в.о. голови РДА Володимир Бялковський.

Читайте також: Це люди, а не “бомжі”: кияни розповідають, чому стали допомагати бездомним — і що для них може зробити місто

Деякі безпритульні розповіли представникам РДА, що серед них є громадяни сусідніх країн, які не можуть повернутись додому через втрату документів.

Фото: пресслужба Солом’янської РДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button