Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Tim Gouw / Unsplash

Юліан Чаплінський, заступник міністра розвитку громад та територій України з питань європейської інтеграції, колишній головний архітектор Львова, у своєму відеоблозі розказав про нові стандарти для міст, орієнтовані на людину.

Юліан Чаплінський разом із групою архітекторів створив ініціативну групу щодо змін у будівельні норми. На його думку, норми, які діють зараз, не є поганими. Утім, вони не враховують деяких суттєвих речей.

«Пора нам вже зрозуміти, що вулиця — це не дорога, це не виключно якісне асфальтове покриття для швидкого проїзду автомобілів. В першу чергу, вулиця — це є для людей», – пояснив заступник міністра.

Чаплінський розповів, що разом з іншими архітекторами розробляє зміни до булівельних стандартів, аби зробити їх більше орієнтованими «на людину, на ландшафт, на озеленення вулиць, на затінення вулиць у спеку, на передбачуване паркування».

На думку заступника міністра, стандарти необхідні, щоб «як ОТГ, так і районні центри, так і обласні центри навчилися планувати свої території з думкою про людину, а не виключно про функціональне призначення землі».

Класифікація вулиць на Заході, яку продемонстрував Юліан Чаплінський

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button