Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23444 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Ковзанка розпочне роботу вже 30 листопада. Її площа – близько двох тисяч квадратних метрів. Вона матиме підсвітку з оптоволокна, замороженого в кризі, а також світломузичне шоу від художників звуку та світла студії Les Eclaireurs.

Крім того, для обслуговування відвідувачів поруч збудували окремий павільйон. «Великі вікна дозволять не пропустити жодного моменту дійства на ковзанці», – каже Анастасія Стрижевська, архітектор студії AER. Гості зможуть прийти зі своїми ковзанами або орендувати їх на місці. 

Ковзанка на Деміївці працюватиме аж до березня. Окрім неї, ROSHEN Winter Village передбачає також новорічну ялинку та ярмарок із добіркою найкращого столичного стріт-фуду.

У корпорації Roshen зазначають, що, хоча ковзанка не має на меті отримання прибутку, її монтаж та утримання – це дороговартісний проєкт. Тому буде встановлена «мінімально можлива вартість для відвідування ковзанки». Вхід на територію ROSHEN Winter Village буде безкоштовним, а вхід на ковзанку коштуватиме від 96 гривень. При оплаті квитка карткою Visa діятиме знижка у 20%.

Крім власне ковзанки, проєкт передбачає також парк і фонтан з боку проспекту Науки. «Весь простір нового парку розвивається вздовж головної доріжки, що звивається серпантином навколо ковзанки та веде до майбутнього фонтану. Сама ж ковзанка оточена амфітеатром з гранітних брил, поміж рядами яких ростуть дерева», – розповідає Стрижевська.

За її словами, дерева тут слугують бар’єром від шуму і вітру та створюють довкола ковзанки атмосферу, що зовсім не схожа на решту Деміївської площі. Проте оцінити новий ландшафт повною мірою можна буде влітку: тут висадять кущі та квіти. «За задумом авторів саду, чіткі лінії кам’яних елементів контрастують із умисно хаотичним виром озеленення», – додає Анастасія. Влітку також демонтуватимуть прозору огорожу ковзанки, щоб використовувати простір амфітеатру для інших функцій. 

Читайте також: На Софійській площі влаштують Різдво за мотивами німецьких казок

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button