Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У Києві зростає кількість відходів, зокрема через те, що жителів Києва стає все більше і вони все частіше використовують продукцію в тарі чи упаковці. Про це в інтерв’ю виданню КиевVласть повідомив директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич.

За даними Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА на початок 2017 року весь об’єм побутових відходів, вивезених із Києва на ліцензовані полігони та утилізованих на заводі «Енергія», становив 1,2 мільйони тон на рік.

Станом на початок 2018 року цей об’єм збільшився до 1,33 млн тон, а на початку цього року ця цифра становила 1,35 тон.

Максим Ляшкевич вважає, що кількість відходів і надалі зростатиме.

«Кінцеві дані підіб’ють в профільному департаменті КМДА на підставі наших звітів, інформації заводу “Енергія” і всіх ліцензованих полігонів, які приймають відходи Києва», – прокоментував Ляшкевич.

За словами директора Київкомунсервісу послуга з вивезення побутових відходів на сьогодні економічно обґрунтована. Її вартість розраховують на одного жителя будинку.

Утім, в деяких районах, особливо в центрі, кількість тимчасових мешканців, зокрема туристів, зростає. Ці люди користуються сервісом вивезення відходів безкоштовно.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button