Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/urbanspace500

Urban Space 500 запускає ґрантову програму для некомерційних (за винятком соціального підприємництва), аполітичних та нерелігійних проєктів, спрямованих на покращення якості життя киян або розвиток Києва. 

Подаватися на ґрант можуть лише неприбуткові (громадські) організації з підтвердженим статусом неприбутковості.

Управляти проєктами можна з будь-якої точки світу, проти самі проєкти мають прямо чи опосередковано впливати на покращення якості життя в місті Києві.

Максимальна сума ґранту становитиме 100 тисяч гривень. Однак в рамках першої ґрантової хвилі Urban Space 500 надаватиме перевагу фінансуванню декількох менших проєктів із рекомендованою сумою ґранту до 40-50 тисяч гривень.

Кількість поданих заявок від однієї організації не обмежена, проте підтримку нададуть максимум одному проєкту.

Обмежень мінімальної тривалості проєктів немає, тобто можна подаватися проєкт  разової події або короткострокові акції). Максимальний термін реалізації проєкту – 12 місяців.

Наразі у ґрантової програми п’ять пріоритетних напрямів:

  • Розвиток якісно нової культури міського планування та ревіталізації просторів, зокрема, спрямованих на деконцентрацію життя в місті та розвиток районів, віддалених від центральної частини міста.
  • Людиноцентричність міста та чутливість до індивідуальних потреб різних груп громади міста: дітей, осіб старшого віку, людей з інвалідністю, мешканців, які перебувають на паліативному лікуванні та інших вразливих груп.
  • Підвищення екологічної свідомості та свідомості ефективного енерго- та ресурсо- споживання у киян та гостей міста.
  • Створення суспільного попиту на якісні транспортні та просторові рішення, безпеку дорожнього руху та пішохідних зон (вулиць, площ, парків та ін.).
  • Прогресивна освіта для людей різного віку: неформальна, альтернативна, сучасна, практична, а також ініціативи, пов’язані зі змінами традиційної системи освіти.

Детальніше про умови ґрантової програми можна дізнатись на сайті. Для подачі проєкту необхідно заповнити проєктну і бюджетну форми з додатками, записати коротке відео про важливість та цілі ініціативи та надіслати їх на вказану на сайті електронну пошту.

Заявки першої хвилі прийматимуть з 15 листопада по 15 грудня 2019 року.

В Urban Space 500 кажуть, що перша ґрантова хвиля буде мати невелике фінансування і пояснюють це високою конкуретністю ресторанного бізнесу в Києві. 

«Ми змогли вистояти і вийшли на операційну беззбитковість, а оскільки ми говоримо про розподіл 80% чистого прибутку, то після виходу на беззбитковість ми ще не встигли згенерувати велику суму. Таким чином запрошуємо читачів частіше заходити до нас поїсти чи на філіжанку кави, і інвестуючи разом ми зможемо досягти більших результатів вже у наступному кварталі», – коментують засновники ґранту.

Поставити питання про ґрантову програму можна, заповнивши форму.

Нагадаємо, ресторан Urban Space 500 заснований 500-ма співзасновниками. Крім ресторану як фасаду нашої спільноти, це потужне спільнота різних людей зі схожими цінностями. Унікальність ресторану полягає в тому, що 80% його прибутку направляється на реалізацію проєктів розвитку Києва. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button